Голубченко натякнув Попову, що час писати заяву на звільнення

Новий голова КМДА може бути призначений тільки після того, як із цієї посади буде звільнено Олександра Попова

Про це заявив заявив в. о. голови КМДА Анатолій Голубченко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Голову КМДА у нас не звільнено - його відсторонено. Триває слідство. Передадуть до суду, суд визначить, була чи не була провина, після цього можна вирішувати питання про повернення голови КМДА», - пояснив Голубченко.

За його словами, до звільнення Попова з цієї посади новий голова КМДА не може бути призначений. «Не може бути призначений - ну ніяк. Немає такого правового формату, в якому можна призначити голову КМДА, якщо не звільнено попереднього», - ще раз наголосив він.

Водночас Голубченко зауважив, що, крім рішення суду, підставою для звільнення Попова з посади може бути також його добровільне рішення або рішення президента України Віктора Януковича.

«Кожна людина може написати заяву в будь-який момент і добровільно піти з посади - це одне; друге питання - чекати на рішення суду; третє питання - це, безумовно, рішення президента, як діяти», - також зазначив він.

Нагадаємо, Олександр Попов був відсторонений від виконання обов‘язків голови КМДА після звинувачення у організації побиття учасників Євромайдану 30 листопада. Разом з Поповим у перевищенні службових повноважень підозрюють заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, екс-начальника столичного главку міліції Валерія Коряка та його заступника Петра Федчука.