Гриневич: Наслідком недофінансування шкіл може стати збільшення прошарку "тітушок" у суспільстві

Недостатнє фінансування шкіл призведе до формування прошарку неосвічених людей в українському суспільстві, які потім стануть «тітушками» та продаватимуть свої голоси на виборах

Таку думку висловила в ефірі Еспресо.TV голова комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілія Гриневич.

“У цей бюджет закладено вартість на одного учня 8800 гривень у рік. За даними, зібраними нами від органів місцевого самоврядування, в 2013 році цей показник дорівнював від 9 до 15 тис. грн. Тобто цього року цю різницю вони ділитимуть з батьками”, - сказала Гриневич.

На її думку недофінансування шкіл може призвести до зниження інтелектуального рівня українського суспільства в майбутньому.

“Це призведе до формування групи прошарку суспільства неосвічених людей — ці люди формуватимуть тих, кого можна буде купити на виборах, «ті тушок», тих, хто не замислюються над тим, куди іде країна, суспільство, де люди будуть неспроможні генерувати якісь наукові ідеї та рішення. Тобто прірва буде між освіченими людьми, які змогли отримати нормальну освіту і тими, батькам котрих не вистачило грошей на освіту дитини”, - наголосила Гриневич.