Клименко хоче знати всю приватну інформацію про застрахованих українців

Міністерство доходів і зборів хоче отримувати всю інформацію про застрахованих українців

Така ініціатива міститься в новій формі податкової декларації, оприлюдненій на сайті відомства, про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Наказ Міністерства Клименка "Про затвердження форми податкової декларації з податку на доходи (прибуток) страховика" істотно змінить правила роботи страхового ринку.

Згідно з новим порядком обчислення податку на прибуток, платники ведуть окремий облік доходів і витрат, пов'язаних із здійсненням страхової діяльності та оподатковуваних за ставкою 3 %, та іншої діяльності , не пов'язаної зі страховою , оподатковуваних за загальною ставкою.

Найбільш несподіваним для страховиків став пункт, що передбачає розкриття повної інформації, в тому числі особистої, про всіх клієнтів . Ці дані повинні подаватися окремим документом.

"Наша мета - приведення в порядок ринку страхових послуг: дуже часто страховиків використовують у схемах ухилення або оптимізації податків" , - пояснили в прес -службі Міністерства доходів і зборів .

Учасники ринку стверджують, що ці дані є конфіденційними і не підлягають розголошенню. Тако, згідно ст. 40 закону "Про страхування", інформація про юросіб та фізосіб , яка містить таємницю страхування, надається страховиком на письмовий запит або з письмового дозволу власника такої інформації , а також на вимогу або за рішенням суду.