Кириленко: Лист до УГКЦ має бути офіційно відкликаний

Лист Міністерства культури із погрозою заборони Української Греко-Католицької церкви, має бути офіційно відкликаний

Про це заявив народний депутат від ВО «Батьківщина» В’ячеслав Кириленко в ефірі «Еспресо.TV».

За словами депутата, наразі завдання опозиції розглянути лист мінкультури до УГКЦ із погляду порушення Конституції, свободи слова та віросповідання і примусити відомство відкликати цей лист, доки люди не прийшли пікетувати міністерство. 

"Зараз міністр (Новохатько - Ред.) робить вигляд, що нічого не знав, а зам на лікарняному. Якщо ви такі лагідні — відкликайте офіційно лист. Адже ця погроза — вона діє. Якщо не відкличуть листа, прийшла черга пікетування міністерство культури”, – зазначив Кириленко.

Нагадаємо, вчора глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав оприлюднив офіційний лист за підписом першого заступника міністра культури України Кохана.

У цьому листі йдеться “про релігійну діяльність, яку в порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема, Української греко-католицької церкви на майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого року та на початку нового 2014 року”.

Лист містить кілька приписів і завершується так: “Недотримання наведених приписів, згідно з положеннями статті 16 Закону України „Про свободу совісті і релігійні організації“, може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій”.