Київ став туристичною Меккою для росіян

Київ у 2013 році очолив рейтинг найбільш популярних у російських туристів міст СНД

Також до першої трійки найпопулярніших міст увійшли Мінськ та Одеса. Потім йдуть Кишинів, Алмати, Баку, Львів, Астана, Єреван і Ташкент, повідомляє сервіс онлайн-бронювання готелів Oktogo.ru.

Як стало відомо, в Україну росіяни здійснили 70% всіх поїздок по СНД, у Бєларусь – 20%, Казахстан - 3%, у Молдову - 2%, в інші країни - по 1% і менше.

Також з´ясувалося, що в Україну російські туристи, що організують свій відпочинок самостійно, приїжджали у 2013 році в середньому на чотири дні і платили за житло близько 3,1 тисячі рублів (близько 750 гривень) на добу.

Серед столиць країн СНД найтриваліші поїздки здійснювалися в Єреван - на шість днів, а найкоротші - в Мінськ (на два дні). Найдорожчим містом СНД за витратами росіян на проживання стала Астана, а найбюджетнішим - Кишинів. У столиці Казахстану росіяни платили за проживання в готелі у середньому 6,3 тисячі рублів на добу, а в молдовській столиці - 2,7 тисячі рублів на добу.

Рейтинг складено на підставі даних про бронювання росіянами готелів у країнах СНД.

Нагадаємо, Київ посів 64-ту позицію в світі і 21-ше місце - серед європейських міст за результатами щорічного дослідження туристичної привабливості компанії MasterCard.