В Аргентині знімають фільм про Папу Римського Франциска

Стрічку "Франциск з Буенос-Айреса" присвячено життю понтифіка до його обрання головою Римсько-католицької церкви

В аргентині спільно з італійськими кінематографістами проходять зйомки документального фільму про Папу Римського Франциска повідомляє ІТАР-ТАСС.

"Франциск з Буенос-Айреса" аргентинського режисера Мігеля Родрігеса Аріаса розповість про життя понтифіка словами тих, хто його знає. Окрім того, у фільмі також буде показано перший рік його папства, прийняті рішення та їх результати.

На даний момент кінематографісти не планують включати у фільм прямі висловлювання самого Хорхе Бергольо (ім'я папи до обрання), але відомо, що фільм розповідатиме про любов нинішнього папи до футболу та про його улюблену команду "Сан-Лоренсо", яка виборола першість під час останнього чемпіонату країни.

Творці стрічки також мають намір розказати про захоплення Франциска музикою та літературою, а також про дружбу з відомим аргентинським письменником Хорхе Луїсом Борхесом. 

Окрім того, осторонь не залишаться і суперечливі факти з біографії понтифіка, такі як звинувачення з боку аргентинських лівих сил у співпраці з військовою хунтою під час диктатури 1976-1983 рр., а також захоплення молодого Хорхе Бергольо ідеями перонізму, одного з найголовніших політичних рухів у Аргентині в другій половині ХХ ст.

Очікується, що прем'єра фільму про нинішнього Папу Римьского Франциска відбудеться 13 березня.

Як повідомлялося 12 січня, ватиканський понтифік Франциск висловив підтримку українському народові. У своєму листі на ім'я предстоятеля УГКЦ Святослава представник Апостольського Престолу в Україні Архієпископ Томас Едвард Галліксон, повідомив, що, отримавши звістку про ситуацію в Україні, Святійший Отець Франциск через архієпископа Петра Пароліна запевнив український народ у своїй молитовній підтримці.