Возняк: Новохатько має свого заступника за "гарматне м’ясо"

Міністр культури Леонід Новохатько підставив свого заступника Тимофія Кохана у ситуації із листом міністерства до УГКЦ

Про це заявив політолог Тарас Возняк в ефірі «Еспресо.TV».

«У мене склалося враження, що і міністр культури, і заступник не мають стосунку до того листа (із погрозами УГКЦ – Ред.)», – повідомив Возняк.  

На думку політолога, заступника міністра Тимофія Кохана підставили, зваливши на нього всю вину за резонансний лист від мінкульту до УГКЦ.

«Кохана підставили, а Новохатько немає в країні. Всім потрібно зрозуміти (і чиновникам, і міліціонерам) — вони лише м’ясо, яке кидають в горнило революції. Нехай замисляться — чи є сенс бути гарматним м’ясом?», – підсумував Возняк.

Нагадаємо, глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав оприлюднив офіційний лист за підписом першого заступника міністра культури України Кохана.

У цьому листі йдеться “про релігійну діяльність, яку в порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема, Української греко-католицької церкви на майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого року та на початку нового 2014 року”.

Лист містить кілька приписів і завершується так: “Недотримання наведених приписів, згідно з положеннями статті 16 Закону України „Про свободу совісті і релігійні організації“, може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій”.