Азаров хоче щороку продавати за кордон 220 тисяч українських автомобілів

Уряд розглядає чергову програму розвитку автомобілебудування в Україні

На сьогоднішньому засіданні Кабміну серед документів, спрямованих на активізацію розвитку економіки та створення нових робочих місць, розглядається проект Концепції Державної цільової економічної програми розвитку легкового автомобілебудування на період до 2020 року. Про це заявив у своєму вступному слові на засіданні уряду прем'єр Микола Азаров, повідомляє журналіст Еспресо.TV

За словами прем'єра, програма розрахована до 2020 року і спрямована на створення в Україні умов для зростання випуску українських легкових автомобілів до 735 тис. одиниць та нарощування експортного потенціалу до 220 тис. одиниць.

При цьому має бути створено 176 тис. нових робочих місць на виробництві автомобілів та комплектувальних виробів до них. 

Передбачається також, що на внутрішньомиу ринку частка легковиків, вироблених в Україні, досягне 70%. 

За словами Азарова, Концепція передбачає імплементацію у сфері автомобілебудування міжнародних стандартів (ISO) та європейських норм (EN) у національну систему стандартизації, введення сучасних екологічних стандартів, стимулювання залучення передових технологій тощо. 

Попередні законодавчі ініціативи щодо підтримки та стимулювання автомобілебудуваня в Україні стосувались переважно одного підприємства - АвтоЗАЗу, яке, окрім складання імпортних авто, випускає кілька моделей з власним кузовом.

Два роки тому Віктор Янукович під час відвідин АвтоЗАЗу обіцяв, що в Україні "найближчим часом буде підготовлено нову програму розвитку автомобілебудівної галузі".