IBM в 2013 році зробила майже 7 тисяч винаходів та відкриттів

Корпорація IBM в 2013 році стала найбільшим американським одержувачем патентів, тоді як на другому місці в США виявилася південнокорейська Samsung, на третьому - японська Canon

Згідно зі звітом IFI Claims Patent Services,, IBM в 2013 році в США отримала рекордні 6809 патентів, причому IBM вже 21-й рік поспіль стає найбільшим патентоотримувачем в Штатах.

У звіті говориться, що сучасні технології дуже чітко відбиваються на обсягах одержуваних патентів. Так, компанія Qualcomm, що спеціалізується на виробництві мобільних процесорів, вперше увійшла до десятки рейтингу, а ось компанії Google і Apple з Top - 10 вибули.

Компанія Qualcomm в 2013 році збільшила кількість отриманих патентів на 62 % і за підсумками року вийшла на 9-е місце. Корпорація Microsoft за підсумками 2013 посіла п'яте місце. При цьому, автори рейтингу відзначають, що з десятки найбільших американських одержувачів патентів чотири компанії з Японії - Canon, Sony, Panasonic і Toshiba, дві з Кореї - LG і Samsung, одна з Тайваню - Hon Hai і лише дві з самих США - IBM і Microsoft.

Нагадаємо, нещодавно Samsung повідомила, що впродовж поточного року вкладе в інновації близько 50 мільярдів доларів США - більше, ніж увесь бюджет України.