Регіонали хочуть спростити процедуру позбавлення депутатів недоторканності, - Томенко

У Партії регіонів придумали ще одну фішку - вони хочуть оперативно змінити регламент і поміняти процедуру позбавлення недоторканності

Про це сьогодні повідомив журналістам народеп від фракції Батькивщина Микола Томенко, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

"За нашою інформацією, в Адміністрації президента написали закон, який, очевидно, Володимир Олійник зареєструє.. І я прогнозую, що на засіданні внесуть закон про внесення змін до регламенту, де буде спрощено процедуру зняття недоторканності. Таким чином буде достатньо одного голосування, без комітету, щоб депутат перестав бути недоторканним", - сказав Томенко.

Він нагадав, що за нинішньою процедурою подання Генпрокуратури з цього питання спочатку має розглянути регламентний комітет, і це ускладнює процедуру. 

Уранці нардеп від ПР Володимир Олійник справді зареєстрував проект змін до регламенту. А голова регламентного комітету, регіонал Володимир Макеєнко повідомив журналістам, що з текстом документу ще не знайомий. І зазначив, що проектів змін до регламенту вже є близько 500, тож у комітеті думають над тим, аби зібрати усі ці про пропозиції і фактично переписати закон про регламент.

Макеєнко пояснив, що нинішній регламент виписувався під парламент, обраний за пропорціональною системою, а зараз система змішана, і Рада складається як з депутатів, обраних за партсписками, так і з мажоритарників.

Окрім отого, за словами Макеєнка, у Конституції норми процедури не розписані, тож її наразі рухати не потрібно. Але "якщо юридичне управління скаже, що для цього ще потрібно вносити зміни в Конституцію, тоді для таких змін треба буде не 226, а 300 голосів".