"Свобода": Влада перейшла від арештів до експропріації

Усе майно очільника Вінницької обласної організації ВО "Свобода" Олексія Фурмана було арештовано за нібито підробленими документами

Про це йдеться у офіційній заяві партії.

"Керівник Вінницької обласної "Свободи" та один із лідерів місцевого осередку ВО "Майдан" Олексій Фурман постійно здійснює активну громадсько-політичну діяльність та бере участь у всіх основних подіях, що відбуваються в Києві в межах масштабних акцій національного спротиву. Він забезпечував доїзд людей в Київ на Майдан, надавав фінансову, матеріяльну підтримку для функціювання Майдану. У відповідь на це на Вінниччині проти нього розгорнуто широку експропріяційну кампанію", – наголосив народний депутат Андрій Мохник.

Партія наполягає, що у Фурмана відбирають ресторанний бізнес та всі транспортні засоби, а нещодавно навіть арештували пенсію матері.

"3 місяці тому  Державний архітектурно-будівельний контроль прийшов із перевіркою у мій ресторан, який я повністю збудував, створивши сорок робочих місць. За результатами перевірками комісія на чолі з Блащуком С.В. (якому Янукович присвоїв звання Заслуженого будівельника України) склала позитивний акт, який із мокрими печатками та підписами зберігається в мене. Вони написали, що не виявлено ніяких порушень, і, відповідно, я можу працювати далі", - заявив Фурман.

13 січня на фірму Фурмана прийшов судовий виконавець, який з'явився, аби описати майно. Мотивація – існування несплаченого штрафу в розмірі 103 230 грн. Як з'ясувалося пізніше штраф був виписаний на номер, що був у позитивному акті, – 1093ПП від 25 жовтня 2013 року. За словами Фурмана існує такий самий негативний акт, датований тим самим числом, який уклала комісія в тому ж самому складі – під керівництвом Блащука С.В.

"На основі цього "документа" мені нібито виписано "штраф", про що мене як підприємця не було повідомлено. Відповідно, я не міг оскаржити їхні дії в суді", - зазначив Фурман.

Свободівець розповів, що 13 січня було ухвалено постанову про арешт восьми транспортних засобів. Все майно, включно з автомобіля, було оцінено у 103 тисячі несплаченого "штрафу".

"Свобода" пропонує ознайомитися з усіма документами