Скандинави грають у найчесніший футбол в Європі

У попередньому рейтингу УЄФА "фейр-плей" Respect лідируючі позиції посідають скандинавські країни

За інформацією офіційного сайту Європейського союзу футбольних асоціацій, перші три місця в рейтингу "фейр-плей" Respect посідають Фінляндія, Норвегія і Швеція відповідно.

Результати базуються на основі всіх матчів клубів і збірних у турнірах під егідою УЄФА в період з 1 травня 2013 по 30 квітня 2014 року.

Під час складання попереднього рейтингу бралися до уваги тільки ті асоціації, чиї представники провели мінімум 30 матчів у турнірах під егідою УЄФА. Дане число було отримано при діленні загальної кількості зіграних матчів на кількість асоціацій, що входять до складу Європейського футбольного союзу.

Згідно з регламентом клубних турнірів УЄФА, три кращі національні асоціації даного рейтингу отримають по додатковому місцю в Лізі Європи за умови, якщо їхній середній рівень буде дорівнює як мінімум восьми очкам.

Оцінки "фейр-плей" Respect виставляються делегатами УЄФА і базуються на таких критеріях, як позитивне ставлення до гри, повага до суперника і суддів, поведінка уболівальників і представників команд, а також беруться до уваги кількість жовтих і червоних карток.

Остаточний рейтинг буде опублікований у травні.