Науковці обурені, бо їм заборонили мітингувати

Співробітники Національної академії наук України незадоволені відміною акції протесту під Кабміном і Верховною Радою

Про таке рішення раніше оголосив голова профспілки працівників НАНУ Анатолій Широков. після повідомлення про домовленність з Камбіном щодо збільшення фінансування установи до рівня першого кварталу минулого року, інформує Еспресо.TV з посиланням на УНІАН.

Голова профспілки заборонив учасникам акції діставати плакати з гаслами, які вони підготували для пікетування. При цьому він намагався заспокоїти співробітників, пояснивши, що одну вимогу НАНУ вже виконано, і до ухвалення бюджету пікетувати будівлі в урядовому містечку немає сенсу, а також нагадав присутнім, що прохід до будівлі Кабміну перекрито, що ускладнює проведення акції.

“Ми зараз знову розійдемося, і буде точно так, як і минулого року, коли обіцяли-обіцяли - а так нічого і не зробили. Я взагалі не розумію, чому пікет скасовано, що заважає нам відстоювати свою позицію хоча б тут, неподалік Майдану і уряду”, - заявила одна с учасниць протесту.

У своєму виступі Широков запевнив, що якщо бюджет установи не буде збільшено, профспілка НАНУ знову збере співробітників Академії на акцію протесту.

“Ми виходимо на акції протесту вже 20 років. Навіть співробітники міліції жартують: “А, знову академіки прийшли, знову грошей просите?” Так от, ми вимагатимемо збільшення бюджету до останнього”, - сказав Широков.

Як відомо, сьогодні, 16 січня, співробітники НАН України почали збиратися під будівлею “Українського будинку” з 9:00. На скасовану акцію протесту прийшло близько 400 працівників НАНУ, які о 9.30 розійшлися після заклику Широкова “На роботу!”. При цьому він заявив, що у разі проведення акції після ухвалення бюджету під будівлею Кабміну збереться мінімум 2 тис. чоловік.

Втім, після скандального прийняття держбюджету-2104 профспілка НАНУ заявила, що уряд виконав вимогу установи збільшити обсяг фінансування в січні-березні 2014 року до рівня першого кварталу минулого року, тому запланована акція протесту скасовується.