США зробили заяву щодо "ручних" законів і відзначили "демократичний регрес" Януковича

Державний департамент США зробив заяву щодо низки законів, які були ухвалені сьогодні більшістю у Верховній Раді

Про це написав помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії, екс-посол США в Україні Стівен Пайфер у своєму "Твітері", передає Еспресо.TV.

Зокрема, дипломат повідомив, що державний департамент США зробив критичну заяву щодо ухвалених сьогодні в українському парламенті законів.

"Державний департамент США щойно зробив заяву, у якій висловлює "глибоке занепокоєння" і критикує закони, ухвалені раніше сьогодні українським парламентом", – написав Пайфер.

Також він наголосив, що ці закони є "ще одним свідченням демократичного регресу країни після обрання Януковича".

Текст заяви розміщений на сайті державного департаменту США.

Як повідомлялось, напередодні Сенат США провів слухання щодо ситуації в Україні, під час яких сенатори ознайомилися та проаналізували політичну ситуацію в Україні, але якихось конкретних рішень прийнято не було.

Нагадаємо, сьогодні більшість у Верховній Раді ухвалила низку законів без обговорення й без участі депутатів від опозиції. За частину цих законів голосували відразу за основу і в цілому, і без електронної системи – підняттям рук

Опозиція назвала голосування в Раді "державним переворотом", а європейські політики та громадські організації закликали президента не підписувати репресивні закони.

Вчора