Під час «ручного» голосування регіонали побили жінку-нардепа Іонову

Під час сьогоднішнього голосування у Верховній Раді якийсь регіонал бив по голові нардепа від УДАРу Марію Іонову

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» написала народний депутат Ірина Геращенко, передає Еспресо.TV.

«Якийсь регіонал ударив кулаком по голові мою колегу Марію Іонову, коли та намагалася в сесійній залі припинити безчинства комуніста Калєтніка», - зазначила вона. 

«Я не знаю, як сам Калетник, через які секретні виходи зі свого кабінету , проповз в залу, бо ми блокували його приймальню і повз нас пройшли тільки Арбузов-Колобов. І, кажуть, з якимсь кейсом Оксана Калєтнік вибігла дуже щаслива», - додала Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні опозиція заблокувала трибуну парламенту, вимагаючи звільнення глави МВС Віталія Захарченка, створення парламентської слідчої комічії щодо побиття людей "Беркутом" та звіту у парламенті генпрокурора Віктора Пшонки щодо виконання закону про амністію євромайданівців. В той же час опозиція заблокувала спікера у його кабінеті.

Проте регіонали і комуністи відкрили засідання, надавши слово першому віце-спікеру Ігорю Калєтніку з місця. Після цього більшість прийняла закон про держбюджет на 2014 рік. Коли стало зрозщуміло, що голосів, щоб голосувати через електронну систему, у більшості нема, вони почали голосувати підняттям рук, не рахуючи їх. У такий спосіб було прийнято ще ціла низка законів. Зокрема, закон про заочне кримінальне провадження, закон про відповідальність за руйнування пам'ятників борцям з фашизмом, закон про відповідальність за заперечення або виправдання злочинів фашизму, закон про спрощення позбавлення народних депутатів недоторканості, закон про внесення змін до закону про амністію євромайданівцям, та інші.