Рибак закрив сесію Верховної Ради

Голова Верховної Ради Володимир Рибак закрив сесію

Таку заяву спікер зробив після голосування за поправки Сергія Ківалова до закону про амністію євромайданівцям, передає кореспондент Еспресо.TV.

За це документ проголосувало 236 нардепів.

Нагадаємо, сьогодні опозиція заблокувала трибуну парламенту, вимагаючи звільнення глави МВС Віталія Захарченка, створення парламентської слідчої комічії щодо побиття людей "Беркутом" та звіту у парламенті генпрокурора Віктора Пшонки щодо виконання закону про амністію євромайданівців. В той же час опозиція заблокувала спікера у його кабінеті.

Проте регіонали і комуністи відкрили засідання, надавши слово першому віце-спікеру Ігорю Калєтніку з місця. Після цього більшість прийняла закон про держбюджет на 2014 рік. Коли стало зрозщуміло, голосів, щоб голосувати через електронну систему, у більшості нема, вони почали голосувати підняттям рук, не рахуючи їх. У такий спосіб було прийнято ще ціла низка законів. Зокрема, закон про заочне кримінальне провадження, закон про відповідальність за руйнування пам'ятників борцям з фашизмом, та про відповідальність за заперечення або виправдання злочинів фашизму.

Також було прийнято закон про спрощення позбавлення народних депутатів недоторканості.

Наступна сесія Верховної Ради відбудеться 4 лютого 2014 року.