Фани ліверпульскої четвірки відзначають Всесвітній день The Beatles

Всесвітній день The Beatles датовано 16 січня, згідно з рішенням ЮНЕСКО у 2001 році

​Саме в цей день у британському Ліверпулі відкрився клуб «The Cavern», якому починали свою музичну діяльність Джон Леннон, Пол Маккартні та Джордж Харрісон, до яких пізніше долучився Рінго Старр, повідомляє Еспресо.TV.

Пізніше, у 1964 році, в цей самий день журнал «Cashbox» присвоїв пісні «I Want To Hold Your Hand» перше місце в американському хіт-параді, після того, як мільйонний тираж синглу було розповсюджено всього за 10 днів.

The Beatles працювали у звичному складі протягом восьми років, випустивши за цей час 13 альбомів. Світове визнання у 1963 році бенду принесла пісня «Please Please Me».

Группа досі має значний вплив на розвиток музики. Багато відомих композиторів та виконавців брали з них приклад. Окрім того, бітли були новаторами у звукозапису й зйомці відеокліпів. 

У рідному місті музикантів легендарного The Beatles його жителі і влада відповідально підійшли до відзначення цього дня. Так, у Ліерпулі будуть організовані екскурсійні автобусні маршрути по основних пам'ятках, що зберігають пам'ять про "бітлів.

Сьогодні The Beatles займає перше місце у списку найвидатніших виконавців усіх часів за версією журналу «Rolling Stone».

Нагадаємо, учасники The Beatles Пол Маккартні та Рінго Старр виступлять разом на церемонії вручення музичної премії Греммі в Лос-Анджелесі 26 січня. Це буде перший спільний виступ екс-бітлів за п'ять років.