Українська наука не протестуватиме: „академіків” задобрили

Профспілка Національної академії наук України заявила, що уряд виконав вимогу установи збільшити обсяг фінансування в січні-березні 2014 року до рівня першого кварталу минулого року

Також у Кабміні пообіцяли переглянути фінансування Академії у бік збільшення на цей рік, у зв'язку з чим запланована акція протесту під будівлями Кабінету міністрів і Верховної Ради скасована, повідомляє УНІАН. Про це біля “Українського будинку” в центрі Києва, де зібралися працівники НАН України, заявив голова профспілки працівників НАН України Анатолій Широков.

“Із двох наших вимог одна вимога вже виконана Кабінетом міністрів. Це сталося буквально напередодні наших зборів. Це тимчасовий розпис до ухвалення бюджету на перший квартал, згідно з яким фінансування повернуто до рівня минулого року. А раніше цього року воно було зменшене на 25%”, - сказав Широков.

Він стверджує, що уряд пообіцяв розглянути другу, більш важливу вимогу - збільшити бюджет НАН України цього року. “У нас є домовленість з керівництвом Кабінету міністрів зустрічатися і працювати з питань бюджету з профспілкою, нашою робочою комісією. І як нам сказали, та ми й самі розуміємо, бюджет цього року буде ще не раз переглядатися. Тому наші інтереси можуть бути враховані”, - сказав Широков.