​За блокування Межигір’я будуть саджати на шість років

Прийнятий Верховною Радою закон дозволяє саджати на шість років за блокування доступу до житла чи за заклики до цього

Про це йдеться у законі Вадима Колесніченка та Володимира Олійника «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян», який  був прийнятий сьогодні Верховною Радою.

У тому числі закон змінює 295 статтю Кримінального кодексу України "Заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку".

"Публічні заклики до погромів, підпалів, знищення майна, захоплення будівель чи споруд, блокування доступу до житла, будівель, споруд чи іншого володіння осіб, підприємств, установ чи організацій, насильницького виселення громадян, що загрожують громадському порядку, а також розповсюдження, виготовлення чи зберігання з метою розповсюдження матеріалів такого змісту  караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк від двох до шести років", - йдеться у тексті закону.

Раніше аналогічні злочини каралися штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Також закон перетворює грантові організації України у іноземних агентів.