Кізін: Я закликаю не виконувати "ручні" закони

"Ручні" закони ставлять націю на коліна та перетворюють людей на худобу та рабів

Таку заяву в ефірі Еспресо.TV зробив адвокат та голова Житомирського обласного осередку "Свободи" Сидір Кізін.

"Я як юрист не хочу закликати людей до виконання цих законів. Вони ставлять націю на коліна. Якщо ми приймемо їх як реальність, це перетворить нас на худобу, на рабів. Я хотів би закликати людей до того, щоб ми унеможливили те, щоб ці закони існували", - заявив Кізін.

За його словами, ці закони суперечать міжнародному законодавству. "Україна, як одна з країн-засновниць ООН, визнає декларацію прав людини як частину національного законодавства. Ці норми стоять над нормами національного законодавства.  Тобто наші основоположні права не залежать від того, що держава нам нав’язує. Крім того, є права, які дані нам від Бога, а не від держави", - наголосив Кізін.

Він також закликав не поспішати виконувати ці закони та висловив надію, що оцінку їм дасть світове товариство. Також Кізін раніше заявляв, що для тюремного ув'язнення буде достатньо публічної критики влади.

Вчора Верховна Рада прийняла, а Віктор Янукович, за данними ЗМІ, підписав кілька законів, які де факто роблять його диктатором. Опозиція назвала голосування в Раді "державним переворотом",