Олімпійські відходи вивозять з Сочі і трамбують в звалища розміром з єгипетські піраміди

Минулого року тверді побутові відходи з олімпійського Сочі почали звозити до краснодарського міста Бєлорєченськ

Геть проваливши передбачений олімпійськими стандартами принцип "нуль відходів", що передбачає сортування твердих побутових відходів і подальшого використання вторинної сировини, російські чиновники не придумали нічого кращого, як вивозити сміття з Сочі в інші міста, повідомляють "Сочинские новости".

Як повідомляє прес-служба адміністрації Сочі, щодня в рейс відправляються 35 сміттєвозів, завантажених пресованими і упакованими в біг-беги відходами, які начебто пройшли попереднє сортування на одному із заводів.

"Сортоване і безпечне" сміття з курортного міста обурив мешканців Бєлорєченського району й особливо хутора Верхнєведенеєвського, поблизу якого виросла гора розміром з єгипетську піраміду.

"За словами нашого глави Івана Імгрунта, нібито Москва наказала приймати олімпійське сміття. Ще й у проекті немає нормального сміттєвого заводу, а непотріб уже завозять вдень і вночі", - повідомляли жителі району у колективному зверненні до президента Росії Володимира Путіна.
 
Активісти ЕкоВахти провели інспекцію звалища біля Верхнєведенеєвського і виявили, що туди звалюють звичайні змішані побутові відходи без найменших ознак відсіву корисної вторсировини. У розірваних пакетах присутні пластик, метал, електропроводка, картон, харчові відходи, опале листя, гілки.

Тим часом на звалищі ведуться авральні роботи щодо маскування результатів програми "нуль відходів" - сочинські біг- беги в терміновому порядку пересипають грунтом. Роботи з "консервації" звалища ведуться без будь-якого проекту та екологічної експертизи.

Як уже повідомлялося, навколо оліміпйських об'єктів у Сочі височіли купи сміття, а Федеральна служба безпеки (ФСБ) ретельно стежила за тим, щоб інформація не просочилася в ЗМІ.