Папа Бенедикт XVI позбавив сану 400 священників за педофілію

За згвалтування і спокушання малолітніх колишній папа римський Бенедикт XVI позбавив сану майже 400 священиків. Адвокати відзначають, що до цього числа не входять священики, позбавлені сану за вироками єпархіальних судів.

Колишній папа римський Бенедикт XVI за останні два роки перебування на Святому престолі позбавив сану за згвалтування і спокушання малолітніх майже 400 священиків - 260 в 2011 році і 124 - в 2012. Це випливає з документа  отриманого в п'ятницю, 17 січня, агентством AP, повідомляє Deutsche Welle.

Дані цифри свідчать про те , що за 2011-2012 роки сану були позбавлені за педофілію в два з гаком рази більше священиків, ніж за два роки, що передували цілого вибуху судових позовів у справах про розбещення малолітніх в Європі та інших регіонах в 2010 році.

Це - перший статистичні дані про священиків, позбавлених санах за педофілію за рішенням самого Ватикану, однак адвокати відзначають, що реальна кількість покараних за розтління малолітніх, вирогідніше, значно вища, оскільки наведена офіційна статистика не враховує тих священиків, які були позбавлені сану по вироками єпархіальних судів, зазначає агентство.

Різке збільшення числа покараних священнослужителів є наслідком рішення Ватикану вдвічі збільшити термін давності за розтління малолітніх. В результаті показання змогли дати колишні жертви сексуального насильства, яким нині виповнилося вже майже 40 років.