Тестостерон впливає на чесність чоловіків

Збільшення рівня тестостерону робить чоловіків більш чесними

Прийнято вважати, що при вживанні гормону тестостерону відбувається не тільки збільшення м'язів чоловіки, але і його агресії, сексуального бажання і лідерських якостей. Згідно з результатами останніх досліджень, високий рівень тестостерону робить чоловіків також і більш чесними, повідомляє УНН.

Ученими з німецького міста Бонн був проведений експеримент, в якому взяли участь 91 чоловік. Половині з них давали приймати тестостерон, інші учасники отримували плацебо. У грі в кістки більша чесність була виявлена ​​у чоловіків з підвищеним рівнем тестостерону. Для гри учасникам експерименту надали окремі кабінети і при випаданні більшого числа переможцям видавали гроші: чим більше число, тим більше виграш.

Розробники експерименту влаштували так, що у його учасників була можливість збрехати при наборі даних на комп'ютері. Потім у відповідності з теорією ймовірності вченими було встановлено, якою групою обмани відбувалися частіше. За заявою одного з організаторів експерименту, у чоловіків, що мали більш високий рівень тестостерону, було відзначено менше випадків брехні, ніж у решти .

Припускають, що це пояснюється позитивною самооцінкою, викликаною почуттям гордості, яке підвищується при збільшенні гормону.