Власенко: У понеділок мене арештують

Адвокат Сергій Власенко готовий до арешту по новим звинуваченням, у які перекваліфікували вже закриту справу

Про це він написав сьогодні у "Фейсбуці".

"Сьогодні, в неділю, 19 січня 2014 року близько 12 год 30 хвилин, до дверей моєї квартири прийшли співробітники Генпрокуратури, які почали проводити якісь дії. Слідчий сказав, що це слідчий експеримент. Правда не пояснив ні по якій справі, ні по яких обставинах тощо. При цьому за станом на сьогодні я не є ані підозрюваним, ані обвинуваченим, а ні ніким іншим. Мене викликали на понеділок до ГПУ (на Борисоглібську) на 10-00 ранку на допит в якості свідка", - зазначив Власенко.

За його словами нова  справа порушена по тим же самим обставинам за заявою «тої ж громадянки», яка тепер заявляє, що її не били, а утримували

"Вони змушені були закрити першу справу, вони просто перекваліфікували ці ж самі дії і говорять про "нову справу". За законом цього не можна робити. Слідчий майже відкрито заявив, що в понеділок мене чекають "великі неприємності". Розумію, що, скоріш за все, він говорить про арешт", - наголосив Власенко.

Нагадаємо, сьогодні Печерський суд закрив справу Власенка через закінчення терміну давності, проте заборона Власенку виїжджати з Києва, за винятком Харкова, залишилася в силі. Також захисник Юлії Тимошенко заявив, що не визнає себе винним – це передбачає закриття справи за давністю.