Американський конгресмен: Сноуден крав секрети за підтримки ФСБ

Голова комітету з розвідки палати представників конгресу США Майк Роджерс припустив, що до викриттів екс-контрактника Агентства національної безпеки Едварда Сноудена міг бути причетний уряд іншої країни

"Це як якщо б прибиральник в банку самостійно зрозумів, як йому вкрасти важливі дані про великі фінансові операції, - сказав Роджерс в ефірі каналу NBC - .. Він був злодієм, якому, на нашу думку, допомагали. Деякі речі, які він зробив, були вище його технічних можливостей".

За словами Роджерса, Кот рий належить до Республіканської партії, секретні дані, отримані Сноуденом, тепер знаходяться в руках інших держав, які "з ними щось роблять", повідомляє ВВС.

"Є причина, по якій він опинився в люблячих руках агента ФСБ у Москві Я не думаю, що це збіг", - додав голова комітету.

Голова іншого комітету палати представників - з внутрішньої безпеки - Майк Мак-Кол також припустив, що Сноудену допомагали ззовні.

Коментуючи заяви свого соратника по партії в ефірі ABC, Маккол заявив, що Сноудена "опрацювала іноземна держава ", проте не став прямо вказувати на Росію.

Раніше російський президент Володимир Путін неодноразово заявляв, що російські спецслужби "не працюють" з Едвардом Сноуденом.