Трьох побитих "тітушками" студентів відправили до Лук'янівки

Годину тому слідчі Деснянського РОВД, без будь-якого рішення суду, відправили до Лук’янівки трьох студентів, яких вранці схопили біля пам’ятника Жертвам Голодомору

Про це Еспресо.TV повідомив нардеп Микола Княжицький, який перебуває поряд з хлопцями та координує роботу адвокатів. За його словами, єдині пояснення від слідчих поки що зводяться до того, що вони «знаходились недалеко від місця заворушень».

Якихось зрозумілих доказів їхньої провини у міліції наразі немає, проте правоохоронці продовжують утримувати хлопців без пред’явлення будь-яких обвинувачень.

За поясненнями студентів, сьогодні вранці по дорозі додому на них напала та жорстоко побила група «тітушок». Потім один з нападників комусь зателефонував після чого приїхав "Беркут", схопив студентів і відвіз їх до Деснянського райвідділу міліції. Одному із побитих студентів стало зле і його з переломами доставили до лікарні швидкої допомоги, де він перебуває на даний момент.

«Всім зрозуміло, що ми маємо справу з масштабними фальсифікаціями з боку тих, хто називає себе правоохоронцями. Спочатку студентів побили «тітушки», але міліція забирає не тих, хто бив, а навпаки постраждалих. Після цього їх везуть до РОВД де за відсутності доказів якої-небудь провини фальсифікують рапорт беркуту, начебто їх схопили на Грушевського під час заворушень, а не на Лаврській. Різниця, до речі, більш як в п’ять кілометрів! Зрозуміло, що для кримінальної справи рапорту об’єктивно замало, і місце затримання не так складно з’ясувати хоча б по камерах зовнішнього спостереження або по даних оператора мобільного зв’язку. Тому вони закривають студентів на Лук’янівці, і всім зрозуміло, що це означає. Виходить, для того, щоб потрапити за грати, достатньо просто бути побитими «тітушками» в п’ятикілометровій зоні від Європейської площі!» – заявив Микола Княжицький.

На даний момент міліція начебто продовжила проводити «слідчі дії» з затриманими студентами, але вже на Лук’янівці. На місці працюють адвокати, які намагаються витягнути студентів.