Бюджет Київщини ухвалили за кілька хвилин і без обговорення

Проект обласного бюджету роздали депутатам перед самою сесією, тож ніхто не мав можливості детально його проаналізувати

Про це повідомляє прес-служба УДАРу, інформує Еспресо.TV.

Депутат облради від «УДАРу» Мирослава Смірнова заявила, що проект обласного бюджету розроблявся на основі показників Держбюджету-2014, прийнятого 16 січня Верховною Радою України без обговорення і з порушеннями процедурних норм Регламенту. 

Вона звернула увагу на те, що головний кошторис країни спрямований на зниження соціальних стандартів, тимчасове замороження зарплат, пенсій та інших соціальних виплат, скорочення фінансування ряду соціально важливих  програм. В той же час кошти перерозподіляються на користь органів державної влади та силових структур. "Ці всі показники будуть відображені і в обласному бюджеті. Фракція партії «УДАР» проти такого підходу і відмовилася підтримувати антисоціальний бюджет області", - зазначила Смірнова.

За її словами, Київська обласна рада за декілька хвилин без обговорення ухвалила проект бюджету Київської області на 2014 рік. 

У цей час під стінами Київської облдержадміністрації проти ухвалення бюджету протестували підприємці та мешканці Київщини. Люди тримали в руках плакати із надписами «Ні - антисоціальному бюджету!» та «Дайте підприємцям спокійно працювати!».