У Львові активістам шлють смс-повідомлення із викликом у міліцію

Львівські активісти, які перебувають біля КПП військових частин і частини «Беркуту», отримали смс-повідомлення про підозру у масових заворушеннях

Львівські активісти, так само як мітингувальники у Києві, почали отримували на телефон повідомленням про підозру у масових заворушеннях, повідомляє народний депутат Ігор Васюник на своїй сторінці у "Фейсбуці"

"У відповідності до ст.294 кримінального кодексу України ви підозрюєтесь у масових заворушеннях. Пропонуємо добровільно явитись 22.01.14 р, в залізничний райвідділ м. Львова для дачі пояснень каб. 314. Слідчий Макаренко. У випадку неявки будуть застосовані відповідні примусові заходи", – цитує Васюник смс-повідомлення, яке надійшло одному з активістів.

За словами депутата, такі повідомлення не здатні зупинити мітингувальників: "у місті залишилось ще дуже багато активістів, які здатні протистояти переслідуванням та захищати своїх однодумців". 

Окрім того, депутат наголосив, що всі активісти перебувають у зазначених місцях законно, адже "біля частин стоять палатки, в яких мої помічники проводять прийом громадян, що передбачено законодавством і про що повідомлено Львівську міську раду". 

Нагадаємо, вчора активісти Євромайдану повідомляли розсилку повідомлень людям, які знаходяться на вулиці Грушевського в Києві, повідомлень про ідентифікацію їх як "учасників масових заворушень". 

Сьогодні мобільні оператори "МТС Україна" та "Київстар" заявили про свою непричетність до цих SMS-розсилок.