ЗМІ вимагають позбавити медалей плавців неіснуючої держави, які систематично вживали допінг

Якщо Міжнародна федерація плавання так і зробить, то українські плавці отримають додаткові олімпійські медалі чи обміняють вже здобуті на більш високої якості

Зокрема, Надія Ставко стане срібною призеркою на 200 м на спині та бронзовою медалісткою в естафеті 4х100 м комбінованим плаванням Олімпіади-1976 у Монреалі, Олена Круглова - володаркою "срібла" в естафеті на 4х100 м комбінованим плаванням Ігор-1980 у Москві та інші плавці, повідомляє Федерація плавання України.

Редакція журналу Міжнародної федерації плавання Swimming World Magazine та сайту SwimVortex.com написали петицію, звернувшись до керівництва Міжнародної федерації плавання (FINA) з проханням переглянути результати переможців чемпіонатів Європи, світу та Олімпійських ігор, починаючи з 1973 року.

ЗМІ виступили з такою пропозицією після чисельних дискусій, які розпочалися у спортивному товаристві після скандалів із систематичним використання допінгу плавцями збірної Німецької Демократичної Республіки (НДР).

Зокрема, у петиції до FINA пропонується нагородити другим комплектом медалей спортсменів з інших країн, які після перегляду результатів змагань посядуть призові та чемпіонські місця. При цьому плавців НДР, яких звинувачують у допінгу, пропонується не позбавляти чемпіонських та призових медалей.

Церемонію нагородження пропонують провести у 2015 році на чемпіонаті світу з водних видів спорту, який відбудеться у Казані.