Парламент і народ Грузії підтримали українців

Грузія відреагувала на останні події в Україні

Зокрема, голова парламенту Грузії Давід Усупашвілі висловив сподівання, що українські політики зуміють «уникнути найгіршого», повідомляє Еспресо.TV з посиланням на pia.ge.

"На жаль, ситуація в Україні погіршилась. За останньою інформацією, є жертви, на вулицях зростає напруга. Звичайно, це викликає у нас певні побоювання. Ми, парламентські політичні сили, неодноразово висловлювали свою солідарність з українським народом. Ми сподіваємося, що політики - влада і опозиція - зможуть уникнути найгіршого", - заявив він.

Під час засідання робочі місця парламентарів були прикрашені прапорами України та Євросоюзу

Окрім того, вчора, 22 січня, у Тбілісі пройшов мітинг на підтримку Євромайдану. В центрі міста, на проспекті Руставелі, для висловлення солідарності з українським народом зібралося близько 200 чоловік. Серед них були й українці, які проживають у Грузії.

"Ми хочемо бути солідарними з українським народом, хочемо, щоб все завершилось мирно, без кровопролиття, без насилля, перемогою незалежного, європейського, українського народу", - сказав учасник акції, член "Єдиного національного руху" Георгій Барамідзе.

Нагадаємо, вчора, 22 січня, у Варшаві пройшов мітинг у підтримку України та у пам'ять загиблих активістів. В акції взяли участь ветерани «Солідарності», європарламентар Павел Ковкаль, депутат польського сейму Мартін Сівецькі, відомий діяч української діаспори Ростислав Крамар, а також український журналіст Віталій Портніков, який через погрози був вимушений покинути Україну.