Побоюючись арешту, з Олександрівської лікарні повтікали хворі

З Олександрівської лікарні повтікали хворі через страх, що їх може викрасти міліція

Про це розповів головний лікар Олександрівської лікарні Роман Василишину, передає Еспресо.TV із посиланням на Радіо Свобода

«Хворим нічого не загрожує. Хворі повтікали сьогодні з лікарні, хтось їм сказав, що їх можуть забрати, що з лікарні їх висмикують. Хворі, які потребують лікування, взяли і позалишали відділення, поїхали геть. Просто якийсь жах відбувається, я вам кажу», – зауважив лікар.

Водночас він спростував інформацію про те, що до нього приходила міліція допитувати, і про посилений інтерес до хворих, яких привозять із Грушевського. 

Він наголосив, що хворим нічого не загрожує.

Водночас у Штабі національного спротиву у зв’язку з багаточисельними фактами зникнення людей заявили про те, що фіксують усіх активістів Майдану, яких направляють в лікарні з пораненнями.

"З вчорашнього дня в кожній лікарні є народні депутати чи уповноважені особи, які фіксують таких людей", - повідомив Степан Кубів.

Водночас Степан Кубів розповів про факти залякування активістів Майдану. "Вони почали нас залякувати, викрадати. Сьогодні декількох хлопців, які вийшли за межі параметру на вул. Інститутській, було схоплено "Беркутом" і почали бути. Дівчині вдалося вирватись, вона прибігла і повідомила про це. Зараз народні депутати визволяють захоплених активістів", - повідомив Кубів.

Нагадаємо, раніше із Олександрівської лікарні викрали громадських активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Тіло Вербицького вчора знайшли у лісі Бориспільського району на Київщині.