Львівська облрада забрала виконавчі повноваження у ОДА

Депутати Львівської обласної ради ухвалили рішення, яким визнали Народну Раду колегіальним органом, уповноваженим представляти інтереси українського народу, та створили її виконком

За це рішення проголосували 70 депутатів, повідомляє «Інтерфакс-України».

У рішенні також міститься рекомендація до місцевих рад провести сесії та ухвалити аналогічні рішення.

Депутати вирішили, що у Львівській області не можуть проводитися заходи за участю армії, МВС та інших силових структур із застосуванням спецзасобів, зброї та військової техніки, спрямовані на обмеження права громадян на проведення мирних зборів.

Після цього депутати проголосували за створення виконавчого комітету. У рішенні зазначено, що у зв'язку з узурпацією президентом і парламентом влади в Україні шляхом ухвалення низки законів 16 січня, що порушують фундаментальні права і свободи громадян, обласна рада відкликає всі повноваження, делеговані Львівській обласній держадміністрації, керуючись статтею 5 Конституції України, законом України «Про місцеве самоврядування».

Обов'язки керівника виконкому тимчасово покладено на голову Львівської облради Петра Колодія, а членами виконкому призначені голови профільних депутатських комісій облради з повноваженнями керівників відповідних підрозділів виконкому.