Княжицький: Після введення НС східна Україна опиниться під іноземним протекторатом

Про попередження щодо введення в Україні надзвичайного стану нардеп Микола Княжицький отримав від представників посольств іноземних держав

Про це сам Княжицький повідомив на брифінгу у Будинку профспілок. 

«Вночі мені зателефонували представники посольств іноземних держав і повідомили, що МЗС їх попередило, що у вівторок в Україні буде введено надзвичайний стан», - розповів Княжицький.

За його словами, серед причин введення надзвичайного стану в МЗС зазначали захоплення приміщення Міністерства юстиції та те, що у східних областях люди штурмують адміністративні будівлі.

Введення надзвичайного стану, за словами нардепа, не змінить ситуацію в Києві, оскільки силою розігнати Майдан майже неможливо, проте будуть введені війська у східні області, що призведе до того, що «вони опиняться під протекторатом іноземної держави».

«У п’ятницю ми отримали інформацію, що до військоматів викликають усіх резервістів, які мають відношення до влади і державної служби. Їх запрошують ніби то на навчання, яке відбудеться в кінці цього місяця», - зазначив Княжицький, додавши, що за його інформацією, кожен райвоєнкомат отримав рознарядку мобілізувати 100 осіб. «А це 800 озброєних людей». 

«Це реальна небезпека і це є провокацією, щоб зірвати переговори», - додав він.