Правозахисника, який захищав ошуканих будівельників олімпійських арен, не пускають на Ігри в Сочі

Сочинському правозахиснику Семену Сімонову двічі відмовили в отриманні паспорта вболівальника

Координатор Мережі "Міграція і право" в Сочі Семен Сімонов двічі намагався купити квиток на олімпійські змагання й оформити паспорт уболівальника, проте обидва рази безуспішно, повідомляють "Сочинские новости. рф".

Перший раз, 15 січня, протягом десяти хвилин після відправлення заявки Сімонову прийшло повідомлення про те, що його заявка прийнята. Та вже через два дні він отримав повторне повідомлення - заявка відхилена.
 
Того ж дня Семен купив квиток на хокей через сайт офіційний сайт Олімпіади і повторно відправив інформацію на отримання паспорта вболівальника. Повідомлення по смс і на e-mail прийшло через десять хвилин. А через п'ять діб він отримав смс, що заявка знову відхилена, без пояснення.

Сімонов набув особливої популярності, коли надавав цілодобову допомогу робітникам, які працювали на олімпійських об'єктах, але з різних причин підрядники відмовлялися виплачувати їм зарплату. Саме тоді, на думку Сімонова, влада та правоохоронні органи внесли його до "чорного списку" людей, здатних відстоювати свою громадянську позицію.

Дії Оргкомітету Ігор правозахисник буде оскаржувати в суді.

За інформацією видання, відмову в праві потрапити на Олімпійські ігри отримали багато правозахисників, екологів та активістів, які виступали на захист прав ошуканих робітників, заявляли про неприпустимість бездіяльності влади та екологічних проблемах під час підготовки до Ігор.

Як повідомлялося раніше, олімпійські відходи вивозять із Сочі і трамбують у величезні звалища за 300 км від міста.