Сервіс, на якому транслюють Еспресо.TV, атакують хакери

Сьогодні з 10 годин ранку на сервіс онлайн-перегляду телеканалів та відео Divan.TV ведеться DDoS- атака

За словами засновника і керівника сервісу Андрія Колодюка, уже дві години ведеться масована атака, з якої поки не вдається впоратися, пише AIN.ua.

Такого роду проблеми в компанії зафіксовані вперше за чотири роки її існування і на думку керівника  навряд чи це випадковість.

"Сьогодні о 10 ранку у нас повинна була початися онлайн-трансляція засідання Верховної Ради. Зрозуміло, що її планували подивитися дуже багато людей. Робіть висновки", - сказав він.

Ще однією можливою причиною атаки могла стати нещодавня публікацією рейтингу телеканалів, вважає засновник сервісу. За даними рейтингу, користувачі сервісу Divan.TV більше довіряють альтернативним телеканалам кшталт «Еспресо.TV», «Громадське TV», «5 канал» , «ТВі», ніж загальнонаціональним каналам «Інтер» і «1 +1». Колодюк допускає , що на сервіс могли образитися телеканали, так як після публікації рейтингу в соціальній мережі Facebook з'явилося багато суперечливих коментарів.

Сьогодні користувачі Divan.TV завалили call-центр компанії скаргами на перебої в роботі сервісу. Втім, замість традиційного прощання більшість операторів чуло в трубку фразу «Слава Україні!».