Суд звільнив ще одного "в’язня Банкової"

Шевченківський районний суд Києва звільнив від кримінальної відповідальності Миколу Лазаревського – одного з учасників подій на Банковій 1-го грудня

Під судом звільненого активіста зустрічали кілька десятків активістів Євромайдану, йдеться в сюжеті 5 каналу.

Він розповів, що досі відчуває наслідки побиття правоохоронцями під час затримання. Однак відмовлятися від активної громадянської позиції не збирається і знову піде на Майдан.

"Радий, звичайно, що все закінчилось, але настрій не може бути хороший із-за того, що сама ситуація ще в країні не змінилася. Тобто, трошки рано святкувати", - сказав Лазаревський.

Закриття кримінального провадження стало можливим завдяки закону про амністію.

"Застосування закону, який було прийнято, дозволяє звільнити цих осіб від кримінального покарання. Наразі прокурорами в рамках дії цього закону прийнято рішення про закриття 35-ти кримінальних проваджень вказаної категорії. Щодо 8-ми осіб прийнято рішення про звільнення їх від відповідальності та ще щодо 13-ти осіб підготовлено відповідні клопотання", - повідомив заступник прокурора Шевченківського району Києва Михайло Мельник. 

Нагадаємо, вчора Шевченківський суд звільнив з-під варти активіста "Дорожнього контролю" Андрія Дзиндзю, якого затримали за підозрою в організації заворушень на Банковій 1 грудня 2013 року.