Люди, які вважають надмірну вагу хворобою, менш зацікавлені у дієті

Дослідження виявило, що люди з надмірною вагою, які вважають ожиріння хворобою, менш зацікавлені у дієті та поліпшенні свого здоров'я

Американські вчені показали, що переведення проблеми ожиріння у медичну площину може вкорінити думку, що люди не в змозі впливати на власну вагу, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.

Люди, схильні до такої думки, почуваються більш щасливми і не мають бажання слідкувати за вживаними калоріями, стверджують вчені.

Однією з причин проведення дослідження стала минулорічна заява Американської медичної асоціації, згідно з якою, організація офіційно визнала ожиріння хворобою. Вважається, що такий крок обумовлює надання кращої медичної допомоги людям з ожирінням, а також позбавляє їх моральних страждань. 

У ході дослідження 700 дорослим було запропоновано прочитати три статті на тему надмірної ваги. Одна з них була справжньою статтею з "New York Times" про визнання ожиріння хворобою, друга містила поради щодо контролю маси тіла, третя зазначала, що ожиріння не є хворобою і підкреслювала важливість здорового способу життя. Окрім того, учасникам дослідження запропонували обрати страви зі спеціального сендвіч-меню.

Виявилось, що ті, хто страджав від ожиріння й сприймав його як хворобу, менш стурбовані своєю вагою і почуваються щасливими. Вони також обрали більш калорійні страви.

Таким чином, сприйняття ожиріння як хвороби має великий вплив на людей, які від нього страджають, пише журнал Psychological Science.