Богатирьова: Медики-волонтери зобов’язані рятувати і міліціонерів

Раїса Богатирьова, міністр охорони здоров’я України, спростувала звинувачення, що в офіційних лікарнях "здають" активістів Євромайдану

Про це вона заявила під час сьогоднішнього брифінгу, пише прес-служба МОЗ.

Також Богатирьова вважає безпідставними твердження про те, що медики-волонтери на Майдані виконують якусь іншу роль, аніж працівники київських закладів охорони здоров’я, до яких доставляють постраждалих під час масових акцій. 

Чиновниця зазначила, що їй дуже неприємно і образливо чути про те, що медики в закладах охорони здоров’я начебто «здають» тих, хто поступає до них з ушкодженнями та травмами, правоохоронцям. «Жодного випадку, коли б медик не надав допомоги хворому, або дозволив при важкому стані людини проводити з нею якісь дії слідчого чи юридичного характеру, не було», – наголосила Міністр охорони здоров’я України, підкресливши, що не зафіксовано жодного випадку, коли б медик повів себе не професійно або не на користь хворому.

Відповідаючи на питання журналістів про те, що правоохоронці начебто «полюють» на волонтерів-медиків, намагаючись наносити їм травми та пошкодження, Богатирьова відповідала: «Якщо є такі факти, є конкретні постраждалі, я закликаю їх обов’язково дати нам про це знати». Досі, повідомила Міністр, з подібною інформацією до МОЗ не звернулась жодна особа ані з профспілок медичних працівників, ані з інших організацій.

Також Богатирьова вважає, що: «волонтер також зобов’язаний допомагати і палаючому міліціонеру, який потерпає від коктейлю Молотова, і активісту Майдану. Він також не має поділяти пацієнтів на своїх та чужих».

Нагадаємо, що кілька тижнів тому у мережу виклали відео, де видно, як чиновця ​влаштувала шоппінг у робочий час.