Геращенко вимагає від чоловіків-опозиціонерів дати відсіч регіоналам, які б’ють жінок

Народний депутат від УДАРу Ірина Геращенко обурена черговим фактом застосування фізичної сило до народних депутатів-жінок з боку регіоналів

«Ось ця потвора в чоловічому костюмі вдарила Лесю Оробець вчора у сесійній залі, коли та намагалася завадити неособистому голосуванню», - написала вона у «Фейсбуці» про регіонала Володимира Струка.

«Подібна скотина - нєкій Малишев- 16.06 вдарив по голові до струсу мозку Машу Іонову. Вона теж перешкоджала неособистому голосуванню. Так ось, депутатки з ПР заявили, що він Машу не бив, а «толька талкнул». А Калєсніченко сказав, що правильно сделал, бо вона була не на робочому місті», - додала Геращенко. 

«А ще вчора охорона Рибака намагалася не пустити жінок-опозиціонерок в його кабінет, але ми вимагали спікера на ховатися, а виходити на голосування. А сам спікер спробував було нам тикати, але швидко отримав відсіч, щоб тикав своїм партійцям, а не нам», - зазначила депутат. 

«В мене публічне питання до колег- чоловіків по парламенту: КОЛИ ВИ ДАСТЕ РІЗКУ ВІДСІЧ ТИМ, хто б’є ваших колежанок? Враження, що немає у ВР жінки-опозиціонерки, яка б не постраждала від регіоналів, від брутального, нахабного, безкарного застосування сили. А до панянок з ПР питань вже немає. Переконана, якщо ви не вважаєте подібне ганьбою і виправдовуєте це, це означає лише одне- з вами поводяться так само і ви вважаєте це нормою», - підсумувала Геращенко.

Нагадаємо, вчора під час голосування за закон про амністію від Юрія Мірошниченка Володимир Струк вдарив нардепа Лесю Оробець, бо та заважала йому «кнопкодавити».