Парубій: На Грушевського дуже хороші барикади і вони будуть стояти

Євромайданівці не збираються звільняти вулицю Грушевського і адміністративні будівлі та розбирати барикади в обмін на заручників

Про це на прес-конференції заявив народний депутат від «Батьківщини», комендант Майдану Андрій Парубій, передає «ЛІГАБізнесІнформ».

«Моя позиція наступна: вони повинні людей, які зараз по тюрмах, відпустити в односторонньому порядку. На Грушевського загинули люди, і зараз навіть мови не може бути про те, щоб ці барикади могли бути розібрані», - сказав Парубій.

За його словами, люди повинні бути звільнені без будь-яких умов, оскільки багато із затриманих - навіть не активісти з Грушевського, їх схопили за те, що вони прогулювалися по Києву з жовто-блакитними стрічками або були в будівельній касці.

«Для Майдану питання однозначна: Майдан як стояв, так і стоятиме. Ми будемо чекати, поки наші хлопці і дівчата, яких більше 200 осіб зараз по тюрмах і райвідділах по всій Україні, повернуться на Майдан. Ми очікуємо, що це дія влади буде виконана в односторонньому порядку», - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи будуть розібрані барикади на Грушевського, Парубій сказав: «Ні. Там дуже хороші барикади. Ми доклали дуже багато зусиль для будівництва цих барикад... Там загинули люди. Це сталося в XXI столітті в столиці величезного європейської держави, і це величезна трагедія всіх. Тому барикади є, крім усього іншого, ще й символами нашого Майдану. Барикади будуть стояти. А ми вимагатимемо від влади, щоб наших людей відпустили з в'язниць».

Нагадаємо, вчора Верховна Рада прийняла законопроект Мірошниченка щодо амністії учасникам акцій протесту, який передбачає, що амністію вступить в дію після звільнення майданівцями держустанов і заблокованих вулиць. Опозиція за цей документ не голосувала.

Опозиціонери вимагали проголосувати амністію без будь-яких умов і 52 регіонала уже готові були їх підтримати, але в парламент приїхав особисто Янукович, який і змусив своїх депутатів проголосувати за законопроект Мірошниченка. При цьому деякі регіонали все ж таки не голосували.

Сьогодні прес-служба Януковича повідомила, що президент пішов на лікарняний.