В Узбекистані затримали учасників акції, які підтримували Майдан

Міліція Ташкенту заарештувала шістьох учасників акції на підтримку київського Майдану, яка відбулась у столиці Узбекистану 27 січня

Активістів заарештували 29 січня та вулиці та у власних помешканнях, повідомляе Еспресо.TV з посиланням на uznews.net.

Серед затриманих - фотограф і документаліст Уміда Ахмедова, її син Тимур Карпов, фоторедактор російського інтернет-видання "Лента.Ру", викладач "Британської ради" Олексій Улько, а також Ашот Даніелян, Ільгар Гасимов та Гульсум Османова.

За словами чолоків Ахмедової, ввечері до них додому прийшов дільничий інспектор у супроводі чотирьох міліціонерів, з яких представився лише один. Вони забрали жінку та сина, виписавши їм повістки прямо у квартирі. Вже у відділенні міліції вони зустрілися з іншими затриманими учасниками акції.

Відомо, що затриманим не дозволяють користуватися телефонами, а захищати їх у суді адвокати не беруться. Більше того, місцеві правоохоронці дезінформують родичів затриманих щодо їх місцезнаходження.

Згідно з Адмінністративних кодексом Узбекистану, затриманим загрожують великі штрафи, а також арешт на 15 діб.

Сама акція 27 січня позиціонувалася не як протест, а як висловлення власної позиції з приводу подій в Україні. Громадянські активісти передали у посольство України петицію на знак підтримки Майдану й засудження дій влади. Після цього вони сфотографувалися з українським тв грузинським прапорами біля пам'ятника Тарасу Шевченку і на території релігійного компленксу Хаст Імам.

Фото: uznews.net, fergananews.com