Адвокат: Є докази, що "в'язні Грушевського" не могли бути на Грушевського

За 30 секунд до затримання правоохоронцями "підозрювані у заворушеннях на Грушевсього" перебували на станції метро

Про це в ефірі Еспресо.TV розповів адвокат Андрій Іванець, який допоміг звільнити з-під варти активістів Євромайдану Артура Ковальчука, Дмитра Москальця та Юхима Дишканта.

"Мною та колегою був проведений комплекс заходів, щоб підтримати версію хлопців, яку вони одразу надали міліції. Вони казали, що вони не були захоплені на Грушевського, а на Лаврській. Нам вдалося отримати відеозаписи з різних камер: Площі Слави, Майдану Незалежності, з вулиці Лаврської, з приміщення офісу "Київстару", коли їх там затримали", - повідомив адвокат.

Коментуючи ці записи, захисник зауважив, що камери зафіксували, що за 30 секунд до затримання, хлопці перебували на станції метро. Тож не могли за 30 секунд добігти до Грушевського і взяти активну участь у заворушеннях.

"Усі ці докази були представлені судді, і я вважаю, що вони відіграли немалу роль. Судді дійшли висновку, що підозра недостатньо аргументована", - розповів Іванець.

За його словами, суд дозволив Ковальчуку та Москалецю протягом дня займатися своїми справами, вести законослухняний спосіб життя. "Але з 8 вечора до 7 години ранку вони повинні бути вдома. Щодо Дишканта – йому призначено домашній цілодобовий арешт", - зазначив адвокат.