В понеділок розглянуть апеляцію у справі відомого дизайнера, затриманого за "організацію заворушень"

В понеділок 3 лютого суд розглядатиме апеляцію у справі відомого дизайнера Антона Стогова, якого затримали 20 січня за «організацію масових заворушень»

Про це Еспресо.TV повідомила друг Стогового графічний дизайнер Анна Чорна.

Суд відбудеться в приміщенні Апеляційного суду м. Києва за адресою Солом’янська пл. 2а о 17:00. Акредитація журналістів проводиться за 1,5 години до початку засідання.

Адвокати сподіваються на зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Друзі та колеги затриманого в понеділок планують провести плакат-акцію "Свободу Антону Стогову!" Жоден з плакатів не має бути революційним, оскільки Стогов - пацифіст. 

За її словами, Стогова затримали 20 січня на вулиці Глибочицькій, яка знаходиться досить далеко від епіцентру заворушень,  коли він повертався з роботи. Тобто його затримали помилково.

Йому інкримінують організацію масових заворушень. Суд по суті не розглядав справу, оскільки докази захисників до уваги не бралися, а свідків суд вислухати відмовився. Стоговому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.

Як зазначила співрозмовниця Еспресо.TV, у СІЗО всі речі Стогова вилучили для проведення експертиз, які мали б довести факт його перебування на Грушевського.

Протягом перших шести днів правоохоронці навіть не давали Стогову побачитися з матір’ю та відмовляли в наданні можливості користуватися мобільним телефоном.