Канада закликала до незалежного розслідування викрадення Булатова

Викрадення людей в Україні є "спробою залякати учасників мирних протестів "

Про це заявив глава МЗС Канади Джон Берд, передає Еспресо.TV із посиланням на ИТАР-ТАСС.

"Канада обурена викраденням відомого українського опозиційного лідера Дмитра Булатова і жорстокими тортурами, яких він зазнав, - зазначив міністр.

"Наш посол разом із представниками інших країн відвідав лікарню, в якій перебуває Булатов, щоб дізнатися про його стан та висловити занепокоєння Канади. Ми закликаємо до проведення незалежного розслідування обставин цієї справи і всіх інших злочинів, скоєних проти учасників протестів", - додав Берд.

"Ми також закликаємо український уряд конструктивно співпрацювати з опозицією і українським народом з метою врегулювання кризи мирним шляхом", - наголосив політик.

"Ми будемо стежити за розвитком ситуації в Україні і разом з нашими міжнародними партнерами розглянемо варіанти подальшого реагування, якщо це буде потрібно", - зазначив міністр.

Нагадаємо, один із лідерів Автомайдану Дмитра Булатова, який зник тиждень тому, 30 січня знайшовся в селі Вишеньки Бориспільського району під Києвом.

Раніше Канада заборонила низці українських офіційних осіб в'їзд в країну через застосування сили щодо мирних мітингувальників.