Аваков, Котеляк та Парубій хочуть надати соціальну допомогу постраждалим на Майдані

Опозиційні депутати подали законопроект про захист українців, які приймали участь у мирних зібраннях

Про це у своєму «Фейсбуці» повідомила один з авторів законопроекту №4017-1 «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали під час участі у мирних зібраннях» Лідія Котеляк. Також авторами законопроекту є нардепи Андрій Парубій та Арсен Аваков, повідомляє видання "Главное".

 «Я більше двох місяців безперервно перебуваю на майдані та є комендантом Жовтневого палацу, ми всі разом пережили дві «зачистки» Євромайдану, штурм нашого штабу беркутівцями та, звісно, тривале протистояння на вулиці Грушевського. За цей час наш медичний пункт прийняв велику кількість травмованих і поранених мітингувальників. І дякуючи професійним діям лікарям багатьом вдалось надати невідкладну медичну допомогу. Дивлячись на це все, ми прийшли до висновку, що маємо забезпечити належним соціальним захистом всіх постраждалих під час участі у мирних зібраннях саме на законодавчому рівні.

Саме тому разом з Людмилою Денисовой, Степаном Кубівим, Арсеном Аваковим, Андрієм Парубієм та Андрієм Сенченко подали проект Закону про статус і соціальний захист громадян, які постраждали під час участі у мирних зібраннях, з метою встановлення статусу осіб, які постраждали під час участі у мирних зібраннях, визначення законодавчих заходів з метою соціально-правового захисту громадян, які постраждали від незаконних дій держави в особі її правоохоронних та інших органів, а також створення належних умов для їх життєзабезпечення».