В Україну завезли ліків на 3 мільярди доларів

У минулому році імпорт фармацевтичної продукції в Україну у грошовому еквіваленті склав трохи більше 3 мільярдів доларів

Про це з посиланням на урядовий портал передає Еспресо.TV.

За статистикою Міндоходів, лідерами імпорту стали лікарські засоби дозовані або фасовані для роздрібної торгівлі. Цієї продукції було імпортовано на суму 2,6 млрд. доларів, або 83,8% від загального об`єму ввезених фармацевтичних товарів.

У свою чергу серед них переважно ввозилися лікарські засоби, що складаються із змішаних або незмішаних продуктів терапевтичного або профілактичного застосування та засоби, що містять антибіотики. Обсяг імпорту цієї категорії ліків у 2013 році склав 1,9 млрд. доларів.

Найбільші обсяги імпорту дозованих або фасованих лікарських засобів спостерігались у IV кварталі як 2012, так і 2013 року, що на думку аналітиків Міністерства, зумовлено настанням так званого „епідемперіоду”.

Так, у IV кварталі 2013 року було імпортовано дозованих або фасованих ліків на суму 824,1 млн. дол., з яких майже 603 млн. дол. – лікарські засоби для терапевтичного або профілактичного застосування та антибіотики.