Захарченко про мотиви викрадення Булатова: гроші, хуліганка і провокація

Міліція розглядає три варіанти викрадення активіста Автомайдану Дмитра Булатова – вони встигли допитати його перед вильотом

Як говориться у повідомленні слідчого управлінняя ГУМВС України в Київської області, було  відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.146 Кримінального Кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), санкція якої передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

«В неділю, 2 лютого Дмитро Булатов відлетів на лікування до Європи рейсовим літаком. Перед тим як потерпілий перетнув державний кордон правоохоронці все ж таки допитали його. Наразі всі протоколи аналізуються. Триває досудове розслідування», - зазначається у повідомленні.

Так слідче управління відпрацьовує три версії викрадення Булатова:

- кримінальне правопорушення вчинено в зв’язку з комерційною діяльністю Дмитра Булатова з метою подальшого вимагання викупу;

- кримінальне правопорушення вчинено з хуліганських мотивів;

- кримінальне провадження з метою провокацій масових заворушень.

Нагадаємо, сьогодні Дмитро Булатов вже прибув до однієї з лікарень Вільнюсу.За словами його колеги Сергія Коби з Булатова намагалися вибити якусь цінну інформацію.