"Я можу поламати людину, і мені за це нічого не буде", - головний тітушка Кернеса Жилін

Друг Кернеса, керівник харківського бійційвського клубу "Оплот" та колишній "убозівець" Євген Жилін створює загони швидкого реагування, які готуються "виїздити та відбивати захоплені націоналістами адмінбудівлі"

Про це Жилін заявив в інтерв'ю Lenta.ru, повідомляє Еспресо.TV.

"Як колишній правоохоронець, я не можу дивитися, як "Беркут" палять [коктейлями Молотова]. У Києві вбивають міліціонерів, а на заході України - росіян бізнесменів" , - заявив Жилін.

За його словами, наявний злочин  - захоплення органів держвлади. Тож "згідно КК, особа, яка затримає злочинця, не несе ніякої відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень легкої та середньої тяжкості", - вважає він. "Якщо людині відрубати дві руки або вибити два ока - це тяжкий злочин, а якщо відламати одну руку або ногу - середній. Я хочу, щоб злочинці розуміли, що я можу відламати їм одну ногу повністю і мені за це нічого не буде" , - упевнений Жилін.

"Більше скажу, якщо на мою людину хтось буде замахуватися палицею, то закон дозволяє мені його вбити. Якщо в ході затримання злочинця його вбили, перевищивши повноваження, то кримінальна відповідальність за це передбачена до трьох років, тобто ніяка", - сказав він.

"Людину можуть вбити просто так, і за це практично нічого не буде. Ці закони стимулюють мене як громадянина до припинення порушення громадського порядку, ці закони кажуть мені: "Женя, роби все, що хочеш, але попередь злочин". З таким настроєм ми збираємося і чекаємо, коли вони почнуть чинити злочини" , - заявив Жилін.

"Я заборонив когось бити, але сказав - руки, ноги чи очі, будт ласка, позбавте їх, щоб вони запам'ятали навічно, і передайте міліції", - додав "оплотівець".

"У нас є дані, які повідомляє нам влада, вона просить, щоб ми, люди, що займаються спортом, допомагали своєму місту не те щоб вижити, але залишитися незаплямованим" , - зізнався він.

"Коли ми висунулися, міліція від"ультрас" відійшла, і вони відразу почали розбігатися. Але меру Кернесу почали дзвонити їхні батьки, тому мер зателефонував [нам] і попросив їх не чіпати. Мовляв, батьки сказали, що діти помилилися і прийшли не туди. Ну ми й зупинилися" , - розповідає Жилін, не приховуючи своїх близьких відносин з градоначальником і міліцією.