Жіночі громадські організації оголосили бойкот Королевській

У відповідь на запрошення Міністерства соціальної політики провести зустріч громадських організацій з в.о. міністра Наталією Королевською, жіночі організації виступили з вимогою до Королевської озвучити свою позицію щодо скандальних законів "16 січня

Про це йдеться у відкритому листі, який оприлюднили на порталі «Жінки в політиці».

«Ми вважаємо, що без чіткого формулювання Вашої позиції щодо антиконституційних законів, що відхилені під тиском громадськості і вартували життя людей, без формулювання Вашого ставлення щодо застосування тортур та насильства з боку влади - подальшого діалогу не може бути. Згода чи мовчання щодо звуження прав людини, прийняття насильства, як форми вирішення конфліктів призвела до зменшення довіри до державних органів влади нашої країни та особисто до Вас», - йдеться у листі.

«Звертаємося до Вас, шановна Наталіє Юріївно, як виконуючої обов’язки очільниці Міністерства соціальної політики України і представниці Уряду України, який, всупереч законодавства України, змінив напрям зовнішньої політики нашої держави, підтримав силовий розгін демонстрантів, прийняв ряд нормативно-правових документів, які суперечать Конституції України, дати оцінку викраденню, побиттю людей, які захищають своє право жити у правовому суспільстві, а також щодо визнання громадських організацій агентами іноземного впливу», - заявляють представниці жіночих громадських організацій.

Вони наголосили, що нехтування міністром соціальної політики інтересів народу є неприпустимим і вони не збираються бути «маріонетками у руках влади і не повинні скликатись за першою вимогою у телефонному режимі, без надання проекту порядку денного та питань, що розглядатимуться».