Голова Верховної Ради Криму вимагає відновлення СРСР

Верховна Рада Криму нагадала, що в 1991 році на Всекримському референдумі 93% проголосували за відновлення Кримської АРСР

Відповідну заяву опублікувала прес-служба Ради АРК, передає Еспресо.TV.

"З жалем доводиться констатувати, що кримоненавистники, наполегливо ігнорують підсумки Всекримського референдуму 1991 року, сьогодні намагаються під шумок "майдану" представити керівництво Криму як сепаратистів, у той час як самі є такими. Ось вже дійсно, як в народі кажуть, що не валіть з хворої голови на здорову!", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 20 січня 1991 в Кримській області України відбувся референдум з питання відтворення Кримської АРСР, перший плебісцит в історії СРСР. На загальне голосування було винесено питання: "Ви за відтворення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної республіки як суб'єкта Союзу РСР і учасника Союзного договору?". 

Число громадян, які взяли участь у голосуванні - 1441019 осіб, що становить 81,37% від внесених до списків. Кількість голосів, поданих за відновлення Кримської Автономної Радянської Соціалістичної Республіки як суб'єкта Союзу РСР і учасника Союзного договору, склало 1343855, або 93,26% від тих, хто брав участь.